A Ciprusi Európai Egyetem a Ciprusi Főiskolából vált ki, amelyet 1961-ben alapított Ioannis Gregoriou. A cél magas színvonalú, gazdag képzést nyújtani, hogy a hallgatók elsajátíthassák a szükséges tudományos és gyakorlati tudást a szakterületükön. A főiskola történetének egyik nagy mérföldköve az volt, amikor 2000-ben az oklevelet, alap-és mesterképzéses diplomát adó programokat akkreditálta a Ciprusi Köztársaság Akkreditációs Tanácsa (SEKAP).

2006. február 24-én pályázatot nyújtottak be egy magánegyetem létesítéséről és működtetéséről a ”2005. évi, 109. számú, magánegyetemekről (alapítás, működtetés és ellenőrzés) szóló törvény" 1. bekezdése alapján. A pályázatot a Ciprusi Köztársaság Magánegyetemeinek Értékelő Bizottsága értékelte, amely rendkívül munkaigényes volt és több értékelési csapat helyszíni látogatásával járt együtt. Végül 2007 szeptemberében a pályázatot elfogadták.

2007. szeptember 12-éna Ciprusi Köztársaság Miniszteri Tanácsa döntést hozott a Ciprusi Európai Egyetem megalapításáról és fenntartásáról, és engedélyezte működésének megkezdését 2007. október 1-jével, négy iskolával: Művészeti és Pedagógiai Iskola, Gazdálkodási Iskola, Humán és Társadalomtudományok Iskolája, valamint Természettudományok Iskolája.

http://www.euc.ac.cy

lifelong learning

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a kiadvány (közlemény) a szerzõ nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehetõ felelõssé az abban foglaltak bárminemû felhasználásért. 

 

phone

Supported by the DI-XL project related with the dissemination and exploitation of LLP results through libraries

Joomla templates by Joomlashine